En gang fikk jeg et veldig artig jobboppdrag på Shetlandsøyene, og damen som inviterte meg bort lurte på om jeg hadde lyst til å bo på hotell eller hjemme hos dem? Jeg takket selvfølgelig ja til det siste og møtte en utrolig søt og hyggelig dame i 40 årene da jeg landet på den lille flyplassen.

Det viste seg at damen og hennes mann hadde fått kjøpt seg en gammel kirke som de har pusset opp og bor i. Hele kirkeskipet er et åpent rom med stue og et fantasisk kjøkken (mannen er kokk og serverte helt utrolig mørt lammelår… nmmmmmmmm)
Midt i taket henger en discokule og det har vært danset i halleluja-stemning her mer enn en gang : D
Om kvelden satt vi i myke sofaer der alteret skulle vært, drakk rødvin og GT og snakket om livet og ble oppdatert på ”viktige” begivenheter på øya… fikk med meg hvem som hadde vært gift med hvem osv, dette viste seg å være ganske nyttig informasjon da jeg litt senere havnet i et bryllup med forviklinger… men det ble en avsporing.

Å bo i denne kirken var utrolig avslappende, det er den beste kirken jeg noensinne har vært i (og jeg har vært i mange…). Ikke bare var de to som bodde der uvanlig åpne og gjestfrie, men rommene var også veldig avslappende…
I Storbritannia er det ikke uvanlig at gamle kirker blir gjort om til andre bruksområder, feks restauranter eller barer. Så begynte jeg å tenke på hva som ville skjedd hvis noen hadde gjort noe lignende i Norge? Vi har nok av kirker som står tomme og råtner vekk… Og hva med alle minneplatene? Finnes det uverdige måter å ta vare på slike minneplater? Jeg opplevde det ikke slik da jeg var der, men hva synes dere? Er det på kanten å ha en minneplate mellom bokhyller eller ved et badekar, eller passer det naturlig inn der?

 

 

Og siden jeg skriver om Shetland må jeg nesten benytte anledningen til å vise hvor utrolig flott det er der:

Nesten trolsk når det duskregner

Mye sauer på shetland…

På denne stranden er det nok ikke mange som blir fristet til å bade… blåser veldig kaldt!

og tok en liten tur innom et av mine mange slott:

Tips oss hvis dette innlegget er upassende