Jeg ser på sivilstatusen min på fjesboken og smiler: “Isdronningen er i et forhold med Blond Cowboy”. Det ser så selvfølglig ut, som om det alltid har vært en del av min side mot verden, til tross for at jeg husker godt den dagen jeg endret status…

Jeg skulle sørover og min cowboy bestemte seg for at han ville bli med og hilse på mine foreldre. Jeg var egentlig ikke særlig nervøs, siden det er umulig å tenke seg at noen ikke liker min sjarmerende kjæreste! Det jeg ikke hadde tenkt over er at han har skumle smykker. Og da sikter jeg ikke til Brann-supporter-smykket inngravert med “ekte kjærlighet har et navn”… det kan sikkert være skummelt nok i en by der supportene kaller seg for “menigheden”. Men det andre smykket… et oppnedkors! Det var i hvert fall det min mor så. Og det tok tre dager før hun måtte få bekreftet at hun hadde sett riktig. Og det hadde hun selvfølgelig ikke. Mjølnir, Tors hammer har en litt annen betydning enn et oppnedkors, og familien kunne puste lettet ut over at det bare var en hedning, ikke en satanist, de hadde fått inn i huset!

Når skal du opptatere statusen din på fjesboken, spør han plutselig. Det kunne du gjort, svarer jeg, og tenker på hvordan det endte forrige gang jeg linket meg til en kjæreste på fjesboken… Etter 7 år som samboere kunne han ikke se poenget med å ha en offentlig link til meg. Alle visste jo at vi var sammen likevel?  Det var et siste stikk, et av mange små. At han ikke ville bekrefte at vi var sammen på en nettside hvor alle venner og arbeidskollegaer kunne se ham alene. Uten meg. En liten stund trodde jeg at jeg overragerte, men så la jeg sammen alt som gjorde at jeg ikke var en viktig del av hans verden mer, og trakk konklusjonen at vi faktisk ikke var sammen lengre. Så jeg flyttet.

Den blonde cowboyen ser på meg. Jeg ville vente til du var klar for å si at vi er sammen, svarer han.

Jeg er klar, svarer jeg, og finner fram laptopen. Jeg har allerede presentert ham for venner og familie. Jeg vil gjerne at resten av verden skal se ham, sammen med meg! Så endrer jeg status fra “singel” til “i et forhold med Blond Cowboy”. Og denne gangen blir linken bekreftet. Det føles bra å se verden sammen med ham!

Tips oss hvis dette innlegget er upassende