Noen ganger passer det å begynne året i oktober. Før og etter en kunstutstilling kan være stor forskjell. I hvert fall hvis man ser utstillingen sammen med noen. Og ler på de gale plassene. Samtidig.

Jeg tar den blå flasken med Jif og spruter over speilet, tørker over med en klut så det blir skinnende blankt. Det er sjeldent at jeg liker å vaske badet. Men i dag gjør jeg det. Fordi jeg gleder meg til å se meg i speilet noen timer senere, og prøve den nye lebestiften. Den jeg trøstekjøpte etter at sjefen min fikk meg til å bli overstresset. Men det er en annen historie. Allerede glemt.

Som sagt trives jeg for en gangs skyld med å gjøre rent. Ikke bare fordi jeg skal bruke speilet til å pynte meg. Men fordi han rydder på kjøkkenet. Setter på plass baren. Gjør alt klart til festen. Vår fest.

Noen ganger passer det å begynne året i oktober. En slentrende mann i losjakke som ler høyt og hjertelig er viktigere enn sigar, champagne og raketter på nyttårsaften. En god grunn til å finne frem min fineste kjole i oktober.

Minte og lime. En frys full av is. Nok gin til å fore en armè. Eller i hvert fall min festpyntede venninnegjeng. Tonje har hintet om at hun trenger en anledning til å bruke sin nye kjole, en sort stroppeløs 60-talls kjole med rødt belte i livet. Så da passet det fint å feire begynnelsen på et nytt år. Med oppsatt hår svinser hun elegant inn på festen og mingler med mine og hans venner. Våre venner.

Noen ganger passer det å begynne året i oktober. En mann som får meg til sparke fornøyd i det fargesprakende løvet så det danser til alle kanter, en mann som får meg til bytte ut høyhelte støvletter med et par fornuftige vinterboots, en mann som får meg til å synge Brann-sanger… jeg antar at han må ha gjort litt inntrykk… Nok til at året har fått en ny start.

Skål for et fantastisk år! Alle gode ønsker for det neste ; )

Tips oss hvis dette innlegget er upassende