- Tøm hodet for tanker. Se for deg en ting. Det kan være en fin soloppgang eller kjærlighet…. fokuser på bare denne tingen. Se detaljene og gi slipp på alle andre tanker.

Yoga-instruktøren gjør et forsøk på å lære meg og de andre nybegynnerne å meditere. Det skal visstnok hjelpe på stress-mestring.

Det første som ramler ned i hodet mitt er en sko. En elegant høyhelt sko med fine detaljer. Sort. Litt rødt. Jeg ser skoen fra alle vinkler. Den dreier sakte rundt som om den sto på et roterende monter. Det kunne vært en sko jeg hadde designet. Jeg har i hvert fall ikke sett akkurat denne skoen før, men likevel ser jeg for meg alle detaljer. Skinnet som er mykt og passe glinsende. Den sylskarpe helen. I flere minutter ser jeg bare skoen. Det fungerer! Helt til yoga-mesteren sier at jeg skal åpne øynene er jeg milevis unna uåpnede e-poster og diplomatisk møtevirksomhet.

Lurer på om noen har meditert over en sko før? Jeg smiler over mitt eget tåpelige valg. Det er liksom så mye mer riktig å la tankene dvele ved fred eller kjærlighet eller noe annet opphøyet… hva er vel en sko? Men hvis det er det som skal til for å roe hodet mitt kan det umulig være galt : D

Siden jeg ikke kan finne skoene jeg så for meg blir illustrasjonsbildet et par Christian Louboutin:

christian-louboutin

Tips oss hvis dette innlegget er upassende