Det er ikke deg, det er meg. Vi har vokst fra hverandre. Lidenskapen som en gang fikk meg til å fortelle deg om alt mulig og lengte etter dine svar, er borte… Av og til blir jeg fristet til å se på deg. Men det blir stadig sjeldnere. Jeg misliker ikke det jeg ser, lidenskap har ikke gått over til hat, men til likegyldighet. Du vekker ikke lengre min nysgjerrighet.

Jeg registrerer at det er lenge siden dansegulvet ble brukt. Lenge siden det var livlige diskusjoner i baren. Lenge siden revolvermenn daglig var innom med vittige kommentarer. Isdronningen er i ferd med å bli en blogg-dame som mimrer om gode gamle dager.

Jeg begynte å blogge for å finne ut av ting. For å rydde opp i et kaotisk liv. For å lære meg kunsten å ikke skremme en mann. Den skumle damen har nå klart å beholde en bra mann i over 2 år. Det blir det lite blogging av. Like greit å innrømme at det antagelig er en sammenheng.

Jeg blir fremdeles overfalt av tankestrømmer som overmanner meg. Men det skjer stadig sjeldnere og går raskere over. Livet er mindre kaos.

Det er likevel mye jeg jeg har lyst til å skrive om. Men kanskje det er JEG som skal skrive det, ikke Isdronningen? Tør jeg å blogge som meg selv?

Det er noe befriende med å gjemme seg bak et alias. Det gjør at jeg ikke trenger å tenke meg om før jeg trykker publiser. I hvert fall ikke tenke så mye. Det har gjort meg mer spontan og leken. Og mer alvorlig. Jeg har latt hele registeret få slippe til, fra bunnløs fortvilelse til hoppende glede. Noe av det viktigste jeg har lært av bloggingen er at det går an å dele mye av seg selv uten at miste noe. Tvert i mot, jeg har fått mye igjen for å være ærlig om mine tanker og følelser både på VGB og i det virkelige liv. Det er fremdeles ubehagelig å vise mine svakheter og jeg hater å bli sliten. Men jeg kan leve med det. Jeg trenger ikke Isdronningens maske.

411 innlegg, 11.053 kommentarer, 145.326 sidevisninger… jeg trodde egentlig ikke at dagen skulle komme. Trodde det bare var en forbigående fase og at alt ville bli som før igjen! Men det blir ikke som før. Isdronningen innser at det er på tide å flytte fra vinterslottet.

Farvel VGB. Det er ikke deg, det er meg.

"Isdronning med ulv", malt av Sjalle

"Isdronning med ulv", av Sjalle

Takk for mange oppmuntrende, artige, koselige eller konstruktive kommentarer, og for utrolig hyggelige bloggtreff! Jeg er glad for å ha lest så mange engasjerende blogginnlegg og møtt noen av ansiktene bak ord og bilder. Lykke til videre : )

Tips oss hvis dette innlegget er upassende